Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/0/b/3/praatcafedementiewvl.be/httpd.www/includes/menu.inc).

PANELGESPREK over DEMENTIE

woensdag, december 11, 2019 - 11:45

Op woensdagnamiddag 11 december om 14u in GC Spikkerelle in Avelgem.
Panelgesprek met verschillende actoren in de zorg voor en persoon met dementie - gratis inkom..
inschrijven tegen uiterlijk 4 december bij  het Sociaal Huis van Avelgem, telefoon 056 65 07 70 – mail: wendy.foret@avelgem.be

Op woensdagnamiddag 11 december om 14u organiseren verschillende organisaties uit de regio Avelgem in het GC Spikkerelle een panelgesprek over dementie. In mei ging een toneelvoorstelling over dementie ‘avond’ door die door de 160 aanwezigen zeer goed werd onthaald. Ook voor dit najaar wordt opnieuw voor een dynamische formule gekozen : een panelgesprek.
Het belooft opnieuw een boeiende verkenning te worden, waarbij de moderator bij verschillende actoren in de zorg voor een persoon met dementie peilt naar hun ervaringen. Op die manier komen alle facetten in de zorg aan bod.

  • Zo komt een mantelzorger aan het woord en vragen we naar haar ervaringen in de zorg voor haar geliefde persoon met dementie en waar ze de kracht vindt om deze zorg verder op te nemen. We bekijken ook hoe de zorg verschilt bij een persoon met jong-dementie en de zorg voor een persoon met dementie op oudere leeftijd.
  • Een geneesheer-specialist licht de mogelijkheden en de beperkingen toe van de behandeling en verduidelijkt de mogelijkheden van de geheugenkliniek.
  • Een referentiepersoon dementie uit een woonzorgcentrum bespreekt de belangrijkste regels in de zorg voor een persoon met dementie.
  • Een maatschappelijk werkster geeft uitleg over de mogelijkheden, de beperkingen en de meerwaarde van diensten en organisaties in de thuiszorg. We vragen ook naar mogelijke sociaal-financiële voorzieningen en gaat in op praktische vragen zoals ‘welke diensten je hierbij kunnen helpen’.
  • Een directeur van een woonzorgcentrum gaat in op de werking van een dagverzorgingscentrum en geeft aan -als thuiszorg niet langer mogelijk is- wat de residentiële opvang aan kansen en mogelijkheden biedt.

De toegang is gratis en u wordt onthaald met koffie en gebak.
Wil u wel inschrijven tegen uiterlijk 4 december bij  het Sociaal Huis van Avelgem, telefoon 056 65 07 70 – mail: wendy.foret@avelgem.be

GC Spikkerelle in Avelgem - wo 11/12/2019 om 14u