Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/0/b/3/praatcafedementiewvl.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Vroegtijdige zorgplanning

maandag, maart 9, 2020 - 14:00

Vroegtijdige zorgplanning, ook bij personen met dementie?' door Mieke Werbrouck van het ‘Huis van de Mens’

De laatste jaren is het zorglandschap drastisch veranderd: vroeger besliste de arts eenzijdig over het behandelen van 'zijn' patiënt. Nu moet er méér en beter geïnformeerd en overlegd worden over ‘wat er kan’ en ‘wat de verschillende opties zijn’. Zo moet er o.m. rekening gehouden worden met wat mensen zelf belangrijk vinden. Denken we maar aan : wat is voor deze persoon in zijn concrete situatie de goede zorg? - wat wil de persoon zelf als hij misschien zelf geen beslissingen meer kan nemen? – wat zegt de wetgeving over ‘euthanasie’  bij personen met dementie? – waar kan je de nodige documenten vinden om je wensen vast te leggen? - Moet je hiervoor naar een notaris?

Mieke Werbrouck van 'het Huis van de Mens' brengt een uiteenzetting waarbij het belang en de mogelijkheden van vroegtijdige zorgplanning worden toegelicht.
Uiteraard kunnen de nodige vragen worden gesteld. Het belooft een interessante en boeiende voordracht te worden.
Inschrijven is niet nodig.

U hoeft niet in te schrijven.
De deelname is aan de Praatcafés is gratis

Meer informatie : mail ‘thuiszorgcentrum.zwvl@cm.be

 

De Vonke, Lagaeplein in HEULE