De Nachtegaal - Contact

De Nachtegaal
Regio Oostende – Bredene – De Haan – Gistel – Oudenburg - Middelkerke

Welkom op de website van Praatcafé dementie De Nachtegaal

Info en lotgenotencontact voor familie en kennissen van personen met dementie

Dementie is een ziekte die heel ingrijpende gevolgen kan hebben, zowel voor de patiënt als voor zijn omgeving. Het dementieproces veroorzaakt allerlei veranderingen waardoor de persoon met dementie in de loop van de tijd steeds minder de persoon wordt die hij of zij was.

Het is niet zo gemakkelijk om met iemand over deze problemen te praten, met uitzondering van iemand die zich in een soortgelijke situatie bevindt. Daarom hebben wij ervoor gekozen familieleden en kennissen van personen met dementie samen te brengen.

Omdat vele mensen op zoek zijn naar allerhande informatie over dementie, start de avond steeds met een informatief uurtje, ingeleid door een gastspreker. Achteraf is er ruim tijd om in een gezellige sfeer onderling wat na te praten en van gedachten te wisselen met elkaar.

Gewoon luisteren kan ook.

Praatcafé dementie De Nachtegaal wordt vier keer per jaar georganiseerd en heeft steeds plaats in WZC 't Ponton, Nachtegalenlaan 38, Oostende.

  De organisatie van de praatcafés dementie De Nachtegaal ligt in handen van verschillende partners:

  • Familiehulp
  • Wit Gele Kruis
  • Thuiszorgcentrum CM Oostende
  • WZC ’t Ponton - Oostende

  Heeft u een vraag of wenst u informatie te ontvangen? Gelieve contact op te nemen met het Thuiszorgcentrum CM Oostende, Cirkelstraat 8, 8400 Oostende. Tel. 059 55 40 59 of Praatcafésdementie.oostende@cm.be