Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/0/b/3/praatcafedementiewvl.be/httpd.www/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /customers/0/b/3/praatcafedementiewvl.be/httpd.www/includes/common.inc).

Thuiszorgbeurs dementie

zaterdag, november 13, 2021 - 13:30

Thuiszorgbeurs dementie

  • zaterdag 13 november 2021

  • OC De Vonke in Heule

Praatcafé dementie Kortrijk 

Thuiszorgbeurs dementie zaterdag 13 november van 13u30 tot 18u in OC De Vonke, Lagaeplein 24 in Heule
 

We weten dat ongeveer 70% van de mensen met dementie thuis woont. Een goede woonomgeving waar er voldoende zorg en ondersteuning beschikbaar is, verhoogt het welbevinden bij personen met dementie en hun naasten.
Vaak is het echter voor mensen met dementie en hun naasten een heuse zoektocht om zicht te krijgen op welke zorg(organisaties) en ondersteuning er allemaal bestaat.
Daarom organiseert het Praatcafé dementie Kortrijk i.s.m. Stad Kortrijk en expertisecentrum dementie Sophia voor de 2de keer een thuiszorgbeurs dementie.
Het betreft een interactieve beurs met talrijke infostanden, waarbij het dienstenaanbod in de thuissetting op een laagdrempelige manier (beter) kenbaar gemaakt wordt.
Naast de beurs zelf worden ook twee voordrachten georganiseerd, nl. één rond juridische aspecten bij dementie en één rond financiële aspecten en zorgaanbod.

 

Voordrachten op de beurs:

14 uur:
Juridische aspecten bij dementie
Prof. Dr. J. Vande Moortel, Faculteit geneeskunde engezondheidswetenschappen UGent
Bij de zorg voor een persoon met dementie komt veel kijken, ook vaak juridische vragen. Tijdens deze voordracht wordtdieper ingegaan op het aanstellen van een bewindvoerder, volmachten, rijgeschiktheid e.d.
16 uur:
Wat als thuiszorg niet meer mogelijk is. Is een opname in een woonzorgcentrum betaalbaar?
Ilse Vindevogel, dienst maatschappelijk werk CM Zuid-West-Vlaanderen
Ilse geeft een overzicht van de opvangmogelijkheden om de mantelzorger in de thuiszorg te ondersteunen. Indien eenpermanente opname zich opdringt, zijn er bovendien heel wat vragen rond de betaalbaarheid en mogelijke financiëletussenkomsten.

 Voor info of vragen kan je contact opnemen via thuiszorgbeursdementie@gmail.com

 

Els Verhagen I CM
Maatschappelijk werker 
Dienst maatschappelijk werk
Beneluxpark 22 I 8500  Kortrijk
050 20 76 76
De zorglijn is bereikbaar van maandag tot donderdag: 8.30-12 u en 13.30-17 u I
Vrijdag: 8.30-12 u

OC De Vonke in Heule