Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /customers/0/b/3/praatcafedementiewvl.be/httpd.www/includes/menu.inc).

Dementie

De Praatcafés Dementie in West-Vlaanderen bieden mantelzorgers van een persoon met dementie ‘informatie’, ‘ontmoeting’ en ‘contact met lotgenoten’.

Ze zijn de ideale plaats om mensen te ontmoeten, contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen.

De toegang is gratis. Klik door naar uw regio voor meer praktische informatie.

1. Informatie

De Praatcafés brengen begrijpbare en actuele informatie die een mantelzorger helpen om de zorg van zijn geliefd persoon met dementie beter te realiseren.

Daarvoor worden experts aangezocht die op een eigentijdse, verstaanbare en praktische manier een handvat bieden met mogelijkheden en valkuilen.

2. Ontmoeting

Voor mantelzorgers van een persoon met dementie is het belangrijk om hun verhaal te kunnen doen. Daarom zijn in elk Praatcafé professionele medewerkers aanwezig, die vertrouwd zijn met de problematiek in de zorg bij een persoon met dementie. Deze professionele medewerkers luisteren naar het verhaal van de mantelzorger en geven, waar nodig, tips en adviezen naar een kwaliteitsvolle zorg.

3. Contact met lotgenoten

Mantelzorgers moeten niet alleen hun verhaal kunnen doen aan professionelen. Ook het contact met andere mantelzorgers is bijzonder belangrijk. We merken telkens hoezeer het oplucht als een mantelzorger bij ‘lotgenoten’ hun worden gehoord en gezien. Zij krijgen eerder, beter en meer gehoor. Soms zelfs meer dan in de eigen kring van familie of vrienden.

De Praatcafés in West-Vlaanderen vind je in de regio’s Brugge, Kortrijk, Ieper, Veurne, Diksmuide en Oostende.